17 Φεβ 2014

Πώς να φτιάξετε ψεύτικο χιόνι

Φέτος που ο χειμώνας είναι ήπιος και βέβαια στην πόλη μας έτσι κι αλλιώς είναι πολύ δύσκολο να δούμε χιόνι, φτιάξτε το δικό σας χιόνι !

Το πολυακρυλικό νάτριο, επίσης γνωστό ως  Waterlock, είναι το άλας με νάτριο του πολυακρυλικού οξέος με χημικό τύπο [-CH2-CH(COONa)-]ν  και βρίσκει ευρεία εφαρμογή σε καταναλωτικά προϊόντα. Έχει την ικανότητα να απορροφήσει 200 έως 300 φορές τη μάζα του σε νερό. Μια από τις εφαρμογές του είναι στην παρασκευή τεχνητού χιονιού.
Το ψεύτικο χιόνι μοιάζει πολύ με το πραγματικό και είναι μη τοξικό. Είναι κατασκευασμένο από πολυμερές και σας δίνει μια δροσερή αίσθηση όταν το αγγίζετε, ακριβώς όπως το πραγματικό χιόνι. Τα συστατικά και η διαδικασία για την προετοιμασία ψεύτικου χιονιού είναι απλή. Υλικά :
α. Πολυακρυλικό νάτριο
β. Νερό
Για την παρασκευή του ψεύτικου χιονιού, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε νερό στο στερεό πολυακρυλικό νάτριο. Θα πάρει τη μορφή γέλης (gel). Συνεχίστε να προσθέτετε νερό μέχρι να είναι εντελώς υγρό.
Εάν θέλετε να προσθέσετε μια πιο ρεαλιστική πινελιά σε αυτό, μπορείτε βάλετε το μείγμα στο ψυγείο. Μην ανησυχείτε. Δεν διαλύεται όταν ψύχεται. Ακόμη και όταν στεγνώνει μπορείτε να επανυδατώνεται με προσθήκη νερού.
Αν θέλετε χιόνι σας να είναι πιο ξηρό, προσθέστε λιγότερο νερό. Αν θέλετε χρωματιστό χιόνι, μπορείτε να προσθέσετε το επιθυμητό χρώμα στο μείγμα. Ωστόσο, πρέπει να έχετε κατά νου ότι το ψεύτικο χιόνι μπορεί να προκαλέσει βλάβη αν καταναλωθεί.

Δείτε παρακάτω :


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου